Voor de kaassaus combineer je alle ingrediënten en draai dit glad in een high speed blender
lasagne:
Verwarm de oven voor op 180˚C. Haal de uiteinden van de courgette en snij in de lengte in dunne plakken. Besprenkel met zeezout en spreid uit in een enkele laag over twee bakblikken. Sprinkle met zeezout en laat even staan. Dit haalt het vocht uit de courgette. Dep ze droog en bak dan in de oven voor 10-12 minuten of tot de bovenkant droog aanvoelt.
Je kunt dit overslaan maar dan is de lasagne wateriger.
In de tussentijd maak je de mix voor de worst.
Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Voeg olie toe, voeg de worst toe en bak tot deze bruin is. Ongeveer 3-5 minuten.
Zet het vuur laag en voeg de uien toe en roer tot deze glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe, roer, voeg dan de zout, peper, Italiaanse kruiden en chiliflakes.
Bak alles even door en voeg dan de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg de helft van de tomatensaus toe en roer om het door te warmen. Haal dan van het vuur.
Verdeel de helft van de overgebleven tomatensaus over de bodem van de ovenschaal
Leg een laag courgetteplakken hierbovenop. Op de courgette komt de helft van het worst mengsel en verdeel hier 1/3 van de kaassaus over. Bestrooi met 1/3 van de kruiden.
Herhaal de lagen en laat genoeg courgette over voor de eindlaag.
Verdeel hier de courgette over en de overgebleven kaassaus en de laatste kruiden.
Bak in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten of tot heet en bubbelend. Garneer met basilicum voor je het serveert.