Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Kippenbouten in een pittige citrus marinade
Marineren 8 uur | bereiden 45 minuten | 4 personen
Bereidingstijd:
45
minuten
min
Marineren:
8
uur
uur
Totale tijd:
8
uur
uur
45
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
1
kg
kippenbouten of vleugels met vel
60
ml
limoensap
60
ml
sinaasappelsap
60
ml
honing
80
ml
olijfolie
1
bosje koriander
2
teentjes knoflook
gepureerd
1
tl
oregano
1
tl
gemalen komijn
½
tl
chilivlokken
½
tl
zeezout
Om te serveren: lekkere salade
Instructies
Leg de kippenbouten in een ondiepe ovenschaal en zet aan de kant.
Doe de rest van de ingrediënten voor de marinade in de blender en draai glad.
Giet de marinade over de kippenbouten en dek af. Laat minimaal 8 uur marineren.
Zodra het klaar is verwarm je de oven tot 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal de kip uit de koeling en leg op de bakplaat
Bak voor 35 minuten of tot gaar en goudbruin.
Serveer de gebraden kippenbouten met een grote groene salade.
Is het mooi weer? Je kunt dit ook prima op de barbecue bereiden. Hou wel in de gaten dat de marinade snel kan verbranden.
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
paleo
Trefwoord:
kippenbouten
Nutrition
Calorieën:
786
kcal
,
Koolhydraten:
17
g
,
Eiwit:
41
g
,
Vet:
62
g
,
Verzadigd vet:
14
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
11
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
32
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
245
mg
,
Natrium:
491
mg
,
Kalium:
602
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
14
g
,
Vitamine A:
452
IU
,
Vitamine C:
13
mg
,
Calcium:
39
mg
,
Ijzer:
2
mg