Een pannacotta is een van mijn favoriete makkelijke desserts. En deze zomerse versie is heerlijk!
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Koeling: 4 uuruur
Totale tijd: 4 uuruur10 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediënten
4blaadjesgelatine
340mlkokosroom
110grhoning
400grkokosyoghurt
Sap van 1 citroen
1tlvanilla extract
400graardbeien
1limoen
Eventueel nog wat extra honing
Blaadjesbasilicum
Instructies
Doe de gelatine blaadjes in een kom met koud water en laat vijf minuten weken.
Doe de kokosroom en de honing in een steelpannetje en verhit net tegen het kookpunt aan. Laat niet koken. Haal van het vuur en knijp de gelatine uit. Doe dit in de warme vloeistof en roer tot het opgelost is.
Voeg de kokosyoghurt, de citroen en de vanilla toe en roer even goed door.
Verdeel over 6 pannacotta vormpjes en zet in de koeling voor minimal 4 uur maar liever nog de hele nacht.
Als je klaar bent om te serveren, snij je de aardbeien klein en deze pureer je met een staafmixer of blender. Breng op smaak met eventueel een klein beetje honing en limoen en serveer bij de pannacotta met de blaadjes basilicum