Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van 1 stem
Gebakken tonijn met komkommersalade
Een lekker fris voorgerecht wat in no time op tafel staat
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
min
Totale tijd:
10
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
300
gr
tonijn
vers, aan een stuk
Peper en zout
1
komkommer
in linten
2
el
sesamzaadjes
Dressing voor de komkommer
2
el
honing
80
ml
limoensap vers
1
el
vissaus
Instructies
Maak eerst de dressing voor de komkommer en doe de linten alvast in de dressing zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Doe peper en zout op de tonijn en rol deze door de sesamzaadjes heen.
Verhit een koekenpan met olie tot goed heet en bak de tonijn aan alle kanten heel kort. Het moet echt net geschroeid zijn.
Snij de tonijn in mooie plakken en serveer op bordjes met de komkommerlinten.
Gang:
Voorgerecht
Keuken:
Aziatisch
Trefwoord:
komkommer, tonijn
Nutrition
Calorieën:
222
kcal
,
Koolhydraten:
13
g
,
Eiwit:
23
g
,
Vet:
9
g
,
Verzadigd vet:
1
g
,
Cholesterol:
14
mg
,
Natrium:
622
mg
,
Kalium:
320
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
10
g
,
Vitamine A:
123
IU
,
Vitamine C:
8
mg
,
Calcium:
69
mg
,
Ijzer:
2
mg