Zet je instantpot klaar en stel de stand in op sauté (dat betekent iets als bakken) Doe nu de blokjes kipdij erbij zonder olie en bak ze in de pan tot het vlees bruin kleurt.
Voeg nu de gesnipperde ui, knoflook, kruiden- en de specerijen, rode paprika en de champignons toe en bak dit even mee tot de groenten zacht zijn.
Doe vervolgens de pasta, kippenbouillon en kookroom in de pot. Roer een keertje door en draai de deksel op de pot. Sluit het stoomventiel.
Zet de instant pot op stand manual, high en zet de timer op 6 minuten. Je gebruikt dus effectief de snelkookfunctie van de instantpot.
Draai zodra de timer afgaat het stoomventiel open (voorzichtig, doe dit bij voorkeur met keukengerei en niet met je handen!). Laat de druk uit de pot ontsnappen en draai de deksel van de pot.
Roer de rest van de ingrediënten door de pasta tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.