Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van 1 stem
Traybake met witvis, venkel en sinaasappel
Vis, venkel en sinaasappel zijn natuurlijk combinaties die absoluut bij elkaar horen. En met deze traybake ben je in no time klaar!
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
2
el
olijfolie
1
sinaasappel
sap
2
venkel
in dunne plakken
2
grote
sinaasappels
geschild tot het wit weg is en in plakken gesneden
300
gr
kabeljauwfilets
2 stuks
3
bosuitjes
heel of in de lengte doormidden
Zout en peper
Peterselie om te serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C
Meng de olijfolie met het sinaasappelsap in een kleine kom en voeg wat peper en zout toe.
Leg de venkel, sinaasappel, kabeljauw en de bosui op een kleine bakplaat of in een ovenschaal en giet hier de sinaasappelsap/olijfolie overheen.
Bestrooi het geheel nog eens met peper en zout
Laat de vis in de oven in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Voor het serveren bestrooi je het met peterselie.
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
paleo
Trefwoord:
sinaasappel, venkel, witvis
Nutrition
Calorieën:
417
kcal
,
Koolhydraten:
41
g
,
Eiwit:
32
g
,
Vet:
16
g
,
Verzadigd vet:
2
g
,
Cholesterol:
65
mg
,
Natrium:
206
mg
,
Kalium:
1994
mg
,
Vezels:
12
g
,
Suiker:
19
g
,
Vitamine A:
995
IU
,
Vitamine C:
138
mg
,
Calcium:
230
mg
,
Ijzer:
3
mg