Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Quiche met tomaten, broccoli en spekjes
Een heerlijke quiche met een bodem van amandelmeel
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
min
Porties:
8
personen
Ingrediënten
Voor de korst:
260
gram
amandelmeel
5
el
olijfolie
½
tl
knoflookpoeder
½
tl
zout
3
el
water op kamertemperatuur
Voor de vulling:
7
eieren
½
tl
peper
60
ml
kokosmelk
125
gram
cherrytomaatjes
gehalveerd
200
gram
broccoliroosjes
kort voorgekookt (optioneel)
125
gram
spekjes
basilicum
om te serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 175C.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de korst en kneed goed door.
Vet een springvorm in en bekleed met bakpapier.
Verdeel het deeg met je handen over de bodem van de vorm en vorm een rand omhoog.
Bak de bodem 20 minuten voor.
Meng eieren, peper en kokosmelk in een kom goed door.
Voeg de groenten toe en giet het mengsel op je korst.
Bak de quiche nog 40 minuten of tot het ei gestold is.
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
paleo
Trefwoord:
broccoli, kerstomaatjes
Nutrition
Calorieën:
417
kcal
,
Koolhydraten:
14
g
,
Eiwit:
18
g
,
Vet:
34
g
,
Verzadigd vet:
6
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
143
mg
,
Natrium:
488
mg
,
Kalium:
209
mg
,
Vezels:
6
g
,
Suiker:
2
g
,
Vitamine A:
441
IU
,
Vitamine C:
26
mg
,
Calcium:
121
mg
,
Ijzer:
3
mg