Zorg ervoor dat al het fruit is gehakt. Makkelijkste is dit om in een keukenmachine te doen en even kort te pulsen.
Verwarm de oven voor op 170˚C
Hak de geroosterde noten in de keukenmachine tot grof gehakt. Je kunt dit ook doen met de hand.
Neem een springvorm van 22 cm en bekleed met bakpapier.
Mix fruit, noten, meel, cacao, gember en kaneel in een grote mengkom.
In een kleine kom smelt je de kokosolie, donkere chocola en vanille samen. Zet apart
Voeg je ahornsiroop en de kokosbloesemsuiker in een kleine steelpan samen. Laat de suiker rustig smelten en kook door voor 3-4 minuten. Haal dan van het vuur.
Giet de hete siroop en de gesmolten chocola over het fruit en het notenmengsel en mix het goed met een stevige lepel tot alles gemengd is.
Druk het beslag nu in de klaarstaande vorm. Gebruik een spatel die een beetje nat is of een beetje vet dan plakt het minder.
Bak voor een minuut of 30 tot stevig. Je moet het niet te lang bakken dan kan het gaan kruimelen