Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Croissant broodpuddiing
Deze heerlijke croissant broodpudding is perfect als gezellig kerstontbijt of als je croissants over hebt.
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
min
Totale tijd:
35
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
Ovenschaal van ongeveer 22 cm doorsnede
Ingrediënten
4
croissants
doormidden gesneden
250
gr
gruyere
100
gr
goede ham
2-3
el
dijonmosterd
3
eieren
150
ml
melk
Peper en zout
Verse bieslook
Instructies
Besmeer elke croissant met wat van de dijonmosterd. Doe dan een plak ham tussen de croissant en flink wat gruyere. Hou wat over voor het eiermengsel.
Leg de croissants in een ovenschaal.
Klop de eieren en de melk samen en voeg hier de overgebleven kaas bij. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Schenk het roommengsel over de croissants heen en laat dit voor ongeveer 15 minuten staan om het vocht op te nemen.
Zet in de oven voor 20-25 minuten en serveer direct met geknipte bieslook erover.
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Kerst
Trefwoord:
Beenham, croissant, mosterd
Nutrition
Calorieën:
635
kcal
,
Koolhydraten:
31
g
,
Eiwit:
34
g
,
Vet:
41
g
,
Verzadigd vet:
22
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
3
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
13
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
249
mg
,
Natrium:
873
mg
,
Kalium:
284
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
10
g
,
Vitamine A:
1256
IU
,
Vitamine C:
1
mg
,
Calcium:
716
mg
,
Ijzer:
2
mg