Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.50
van
6
stemmen
Romige courgettepasta uit de oven
Een heerlijke vegetarische pasta met courgette en champignons
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
30
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
ovenschaal
Ingrediënten
200
gr
penne
2
el
olijfolie
1
ui
gesnipperd
2
teentjes
knoflook
gepureerd
700
gr
courgette
in blokjes
250
gr
kastanjechampignons
gesneden
75
gr
geraspte kaas
250
gr
ricotta
500
ml
passata
1
bosje
basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C (grillstand)
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart
Neem een grote koekenpan en verhit hier wat olijfolie in.
Bak de ui als eerste tot deze glazig is. Voeg hier de knoflook en de champignons aan toe. Bak dit even mee en voeg dan de courgette toe.
Roer ricotta en 50 gram van de kaas erdoor. Breng op smaak.
Hak de basilicum fijn en mix dit met de passata. Voeg peper en zout toe.
Maak laagje in een ovenschaal van de pasta, roomsaus, tomatensaus. Eindig met de roomsaus en voeg hier de resterende kaas aan toe.
Zet voor 15-20 minuten in de oven tot de kaas een goudbruin korstje heeft
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
champignons, courgette, ovengerecht, pasta
Nutrition
Calorieën:
517
kcal
,
Koolhydraten:
56
g
,
Eiwit:
24
g
,
Vet:
23
g
,
Verzadigd vet:
10
g
,
Cholesterol:
52
mg
,
Natrium:
223
mg
,
Kalium:
1410
mg
,
Vezels:
9
g
,
Suiker:
14
g
,
Vitamine A:
1454
IU
,
Vitamine C:
47
mg
,
Calcium:
335
mg
,
Ijzer:
4
mg