Een lekkere vegan avondmaaltijd met knapperige aardappeltjes en geroosterde spruitjes
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
500grspruitjesschoongemaakt en gehalveerd
500graardappel in schilin kwartjes
1-2elolijfolie
2elverse peterselie
Peper en zout
Veganaiseom te serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Kook de aardappels even voor. Ze mogen net niet helemaal gaar zijn. Snij ze desgewenst in kleinere stukken.
Spreid de spruitjes uit over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Doe hetzelfde voor de aardappeltjes
Zet de aardappels eerst in de oven, deze hebben ongeveer een minuutje of tien extra nodig. Na 10 minuten zet je de plaat met spruitjes ook in de oven. Past dit niet in je oven, doe de spruitjes dan bij de aardappels, mix het even en zet het zo in de oven.
Bak tot de spruitjes en de aardappels gaar zijn. Serveer met de peterselie erover gestrooid en de veganaise.