Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Bloemkoolcurrysoep
Een lekker groenterijk soepje
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
400
gr
bloemkoolrijst
2-3
el
olijfolie
1
rode ui
gesnipperd
100
gr
boerenkool
550
gr
zoete aardappel
in blokjes
200
ml
kokosmelk
½
tl
chili flakes
½
tl
zwarte peper
2-3
el
gele currypoeder
1
tl
knoflook
½
tl
paprika
¼
tl
zout
1
liter
bouillon + eventueel wat extra
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui aan.
Voeg alle specerijen toe (chili flakes, zwarte peper, curry, paprika, zout, knoflook) en bak dit even mee.
Voeg de zoete aardappel toe en bak dit even mee.
Voeg de bouillon toe en laat even doorkoken tot de zoete aardappel gaar is. Voeg de kokosmelk toe en verwarm mee.
Voeg als laatste de bloemkoolrijst en de boerenkool toe en laat dit even meekoken tot beiden gaar zijn. Dit duurt slechts een paar minuten
Notities
Dit recept is vegan, maar kan naar wens aangepast worden met vlees of vis
Voor de bouillon kun je elke soort gebruiken maar wil je het vegan houden, kies dan voor groentebouillon
Gang:
Soep
Keuken:
paleo
Trefwoord:
bloemkool, curry, soep
Nutrition
Calorieën:
351
kcal
,
Koolhydraten:
44
g
,
Eiwit:
7
g
,
Vet:
19
g
,
Verzadigd vet:
11
g
,
Natrium:
1153
mg
,
Kalium:
1084
mg
,
Vezels:
8
g
,
Suiker:
11
g
,
Vitamine A:
22642
IU
,
Vitamine C:
85
mg
,
Calcium:
131
mg
,
Ijzer:
4
mg