Voor deze visschotel kun je de witvis gebruiken die je voorkeur heeft. Ga je voor goedkoop dan is koolvis een goede optie (uit de vriezer) Ik gebruikte hier kabeljauwfilets.
Neem een ruime ovenschaal en doe onderin de visblokjes.
Wok de spinazie even kort tot het slinkt. Laat uitlekken in een vergiet en knijp vervolgens het vocht er goed uit!
Leg de uitgeknepen spinazie verdeeld over de vis heen.
Breng de knolselderijpuree op smaak met peper, zout, nootmuskaat en (eventueel) een scheutje amandelmelk als het wat smeuiger mag.
Leg de knolselderijpuree op de spinazie.
Verhit een steelpannetje met de ghee en voeg de amandelmelk toe, de grove mosterd en de tijm. Maak de arrowroot een beetje aan met wat amandelmelk en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en laat iets indikken.
Giet de saus over de puree en zet in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten of tot goudbruin.
Notities
Voor de ovenschotel moet je de knolselderijpuree wel eerst nog maken. Hou hier ongeveer 20-25 minuten voor aan. Stamp de gekookte knolselderij met wat nootmuskaat en eventueel een beetje ghee maar ik merk dat knolselderij dat eigenlijk niet zo nodig heeft. Wil je het wat romiger voeg dan nog wat vocht toe zoals amandelmelk of kokosmelk.