Doe de knolselderij in een grote pan met water en kook gaar. Giet af, pureer met een stamper en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Neem een flinke koekenpan en bak hierin de ui tot glazig. Voeg de knoflook toe en het gehakt. Bak het geheel tot het gehakt gaar is. Giet overtollig vet af. Strooi de kruiden eroverheen. Voeg de paddenstoelen toe en bak dit mee tot ze gaar zijn. Als laatste voeg je de boerenkool toe en bak dit even kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
Neem een ovenschaal waar alles straks inpast en doe het gehakt-paddenstoelmengsel onderin. Verdeel hier de knolselderijpuree over.
Maak de saus door in een pannetje de bouillon, amandelmelk en een scheutje kokosroom te doen. Breng de saus op smaak met peper en zout en dik het in met arrowroot.
Giet de saus over de knolselderijpuree in de ovenschaal heen en verdeel het over de schotel.
Bestrooi als laatste met geschaafde amandelen en schuif voor 30 minuten in de oven.