Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Bloemkool tabouleh
Je kunt deze bloemkooltabouleh vega houden of voeg er krokant uitgebakken spekjes en wat kipfilet aan toe voor een complete maaltijd. Liever geen nachtschade? Snij dan wat extra komkommer en laat de tomaat weg.
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
200
gr
bloemkoolrijst
75
gr
peterselie
100
gr
komkommer
in kleine blokjes
300
gr
tomaat
fijngesneden
50
gr
wortelreepjes
Dressing
1
el
olijfolie
2
el
balsamico
Sap en rasp van ½ citroen
Klein beetje zout
Instructies
Meng alle groentes door elkaar.
Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de dressing.
Gang:
Diner
Keuken:
Midden oosten
Trefwoord:
bloemkool, komkommer, tabouleh, tomaat
Nutrition
Calorieën:
141
kcal
,
Koolhydraten:
15
g
,
Eiwit:
5
g
,
Vet:
8
g
,
Verzadigd vet:
1
g
,
Natrium:
67
mg
,
Kalium:
1023
mg
,
Vezels:
6
g
,
Suiker:
8
g
,
Vitamine A:
5038
IU
,
Vitamine C:
124
mg
,
Calcium:
136
mg
,
Ijzer:
4
mg