Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Gefrituurde eieren met tamarindesaus
De Thaise naam voor dit gerecht is Kai Luk Geuy
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
Schuimspaan
Keukenpapier
Ingrediënten
olie om te frituren
6
eieren
hardgekookt en gepeld
1
sjalot
in dunne ringetjes
3
el
palmsuiker
3
el
tamarindepasta
(uit pot)
1
el
vissaus
1
takje
koriander
grof gesneden
Instructies
Verhit olie in een wok en frituur de eieren er goudbruin in. Haal ze uit de wok met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier
Frituur de sjalot in 1 minuut goudbruin. neem met de schuimspaan uit de olie en zet opzij
Breng in een steelpan de palmsuiker, tamarindepasta en de vissaus aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet opzij.
Halveer de eieren en verdeel ze over een schaal. Lepel de saus eroverheen.
Garneer met gefrituurde sjalot en de koriander.
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Thaise
Trefwoord:
eieren, gefrituurd, tamarindesaus
Auteur:
Noi Pia-Ud
Nutrition
Calorieën:
160
kcal
,
Koolhydraten:
17
g
,
Eiwit:
9
g
,
Vet:
6
g
,
Verzadigd vet:
2
g
,
Cholesterol:
246
mg
,
Natrium:
470
mg
,
Kalium:
200
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
14
g
,
Vitamine A:
373
IU
,
Vitamine C:
1
mg
,
Calcium:
46
mg
,
Ijzer:
2
mg