Jackfruit is nog niet zo lang te koop in de winkel maar je kunt “Young Jackfruit” van Fairtrade vinden in de supermarkt. Hou je niet zo van pittig laat dan de rode curry weg.
Jackfruit lijkt qua structuur heel erg op vlees en doordat het vrij neutraal is kun je er goed allerlei smaken aan toevoegen
Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook tot glazig. Voeg de rode curry en de kokosmelk toe en roer tot het begint te geuren.
Voeg de jackfruit toe en draai het vuur laag. Laat dit ongeveer 15 minuutjes zachtjes pruttelen tot je de jackfruit uit elkaar kunt drukken met een vork. Het moet een beetje gaan lijken op de structuur van pulled pork. Breng op smaak met de barbecue saus.
Maak de salade door de andijvie te mengen met de perziken en de hazelnoten.
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en voeg toe aan de salade. Serveer de jackfruit met de salade en eet meteen.