In Amerika is de traybake een enorm populaire manier van bereiden. En terecht want je doet gewoon alles bij elkaar in een ovenschaal en je eten is allemaal tegelijk gaar. Ideaal!
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
300grzalmtwee filets
200gramgroene aspergesdikke exemplaren in de lengte doormidden
1elolijfolie
peper en zout
2eieren
100grveldsla om te serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Leg de moten zalm en de asperges bij elkaar in een ovenschaal die groot genoeg is. Zorg dat de ovenschaal een beetje ingevet is. Ik gebruik hier graag zalm met huid voor omdat de zalm dan beter bij elkaar blijft zitten als ik hem eruit schep.
Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout en zet voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de eitjes gaar.
Serveer de zalm en de asperges met een gekookt eitje en een groene salade.