Dit gehaktbrood is heerlijk als bijgerecht bij een bord met lekkere groente, maar doet het ook prima op een cracker of bij het ontbijt. Voor het bekleden van de vorm gebruik je de langwerpige ontbijtspek. Dus niet de ronde plakken. Ik gebruikte hier een ronde bakvorm van 20 cm maar je kunt het ook prima in een cakeblik bakken.
Doe amandelmeel en melk in een kom en laat dit vijf minuten staan.
Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak de ui en knoflook tot deze zacht zijn. Laat afkoelen.
In een grote kom doe je alle ingrediënten bij elkaar en dit kneed je goed door elkaar heen.
Neem je cakeblik of bakvorm en beleg dit met de plakken ontbijtspek tot het zo goed als bedekt is. Laat een gedeelte van de plakken over de rand heen hangen. Die heb je zo nodig om het geheel ‘in te pakken’.
Doe hier het gehakt mengsel in de vorm en druk dit stevig aan. Sla de overhangende stukjes over het gehakt heen en zet het in de oven.
Bak voor ongeveer 45 minuten of tot gaar en goudbruin.
Let op dat je een springvorm wel op een bakplaat zet want er kan flink wat vet uit komen. Heb je na het bakken last van een overdaad aan vet, giet dit dan voorzichtig af voordat je de springvorm opent! Al dat vet langs de randen kan er een beetje onsmakelijk uitzien maar een teveel schraap je makkelijk weg als het afgekoeld is.