Neem een paar ijzeren pannacotta bakjes (of iets vergelijkbaars) en zet die op zijn kop op een bakplaat. Drapeer de plakjes ontbijtspek er naast elkaar overheen zodat het de vorm van een bakje krijgt.
Zet dit in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin. Let op dat de plakjes ontbijtspek behoorlijk krimpen tijdens het bakken. Dat is ook wat je wilt. Dat zorgt ervoor dat het een perfect bakje wordt.
Zodra de plakjes goudbruin zijn haal je ze uit de oven en laat afkoelen. Haal ze voorzichtig van de vormpjes af en draai om. Je hebt nu een bakje dat je kunt vullen.
Maak ondertussen een salsa van alle overige ingrediënten. Als je de avocadoblokjes even besprenkelt met limoensap en goed door de rest roert blijft het wel even goed, maar wil je het meenemen doe de avocado er dan pas als laatste doorheen om te voorkomen dat het bruin wordt.
Vul de bakjes met de salsa en serveer op vrolijke bordjes.