Verwarm de oven voor op 170˚C en vet de springvorm in. Doe een stuk bakpapier op de bodem.
Maak de rabarber schoon en snij een gedeelte in kleine stukjes. Hou een aantal mooie roze stukken over voor aan de bovenkant
Klop de boter en de suiker wit en luchtig in een paar minuten.
Meng de eieren er 1 voor 1 door.
Voeg dan het amandelmeel, de sinaasappelrasp, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en een snuf zout erdoor.
Verdeel de helft van het beslag over de springvorm.
Verdeel hierover de helft van de rabarber en strooi daar 1 eetlepel suiker overheen.
Verdeel daarover de andere helft van het beslag en daarop doe je de rest van de rabarber.
Hierover de laatste eetlepel suiker samen met de amandelvlokken.
Bak de cake nu 1 uur in de oven. Controleer of hij gaar is door er met een satéprikker in te steken. Indien hij (nog) niet gaar is maar de bovenkant al wel verkleurd is dek je de cake af met een velletje aluminiumfolie en bak je de cake nog ongeveer 15 minuten tot hij wel gaar is. Even laten afkoelen en eet smakelijk!