Verwarm de oven voor op 175˚C. Bekleed het cakeblik met bakpapier en zet apart.
In een kleine kom meng je de bloem, zout en het bakpoeder. Zet dit even apart.
In de kom van je mixer klop je de eieren met de 150 gr suiker tot deze lichtgeel is geworden en iets dikker. Voeg de melk, olijfolie, gesmolten boter, citroenrasp en vanille toe en klop tot het goed gemengd is.
Voeg de droge ingredienten aan de kom toe op lage snelheid en klop tot het gemengd is.
Doe de druiven in een bakje en schud hier een eetlepel poedersuiker doorheen. Dit helpt om te voorkomen dat de druiven allemaal op de bodem van de cake liggen. Helemaal voorkomen is onmogelijk aangezien de druiven redelijk zwaar zijn.
Schep de druiven met een spatel door het beslag en doe over in het cakeblik.
Zet in de oven voor ongeveer 50 minuten of tot de cake goudbruin en gaar is en een houten prikker er schoon uitkomt. Laat de cake een minuutje of tien afkoelen voor je hem met behulp van het bakpapier uittilt.