Meng het gehakt met één flinke eetlepel van de curry pasta en peper en zout. Wil je de smaak testen voor je alles rolt, bak dan een mini gehaktballetje in de pan en proef. Voeg eventueel nog extra peper en zout of curry toe. Rol kleine balletjes van het mengsel.
Verhit een flinke koekenpan en met de kokosolie. Voeg hier nog twee el van de currypasta aan toe en bak tot dit begint te geuren. Let op want het gaat waarschijnlijk flink spatten!
Voeg de balletjes toe en bak deze goudbruin en gaar. Voeg de kokosmelk toe en roer tot er een currysaus ontstaat. Proef even en voeg waar nodig nog extra peper en zout toe. Is de saus te dun? Los dan een eetlepel arrowroot op in een beetje water en roer tot de klontjes eruit zijn. Voeg dit toe aan het kokosmengsel en kook even door tot de saus indikt. Doe de balletjes en de saus in een kom.
Gebruik dezelfde pan om de bloemkool en groente (rode peper, courgette, wortel, lente-ui, te bakken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit balletjes en bloemkoolrijst apart en serveer samen
Bewaren:
Bewaar de gehaktballetjes in een afgesloten bak en de bloemkoolrijst apart in een andere bak in de koeling