Verwarm de oven voor op 200˚C. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat en besprenkel deze met wat olijfolie, peper en zout. Rooster voor ongeveer 20 minuten in de oven terwijl je de rest klaarmaakt.
Snij een blaadje of 6 heel fijn en meng dit met de gehakt. Doe er peper en zout naar smaak bij. Draai er kleine balletjes van. Bak de balletjes gaar en goudbruin in de olijfolie.
Voor de kaassaus doe je eerst de bouillon, de olijfolie en de tapioca in een steelpannetje. Roer met een garde goed tot het een egaal geheel is geworden. Breng aan de kook en zodra het begint te binden haal je het van het vuur af. Je zult zien dat het behoorlijk indikt.
Voeg nu de edelgistvlokken, citroensap, coconut aminos, amandelmelk, uienpoeder, knoflookpoeder en amandelmeel toe. Is het te dun dan zet je het nog even terug op het vuur maar is het de juiste dikte dan is alleen doorroeren genoeg. Breng op smaak met zout en peper.
Doe een dun laagje van de saus onderin een kom en serveer de gehaktballetjes en de geroosterde broccoli daarop. Bestrooi desgewenst met nog wat extra bosuitjes.