Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.29
van
7
stemmen
Geroosterde bloemkoolschotel met spruitjes
Deze heerlijke vega groenteschotel is makkelijk om te maken en kun je naar wens aanvullen met kipstukjes als je niet vega wilt eten.
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
min
Totale tijd:
40
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
400
gr
bloemkoolrijst
200
gr
zoete aardappel
in blokjes
300
gr
spruitjes
schoongemaakt en gehalveerd
3
el
olijfolie
1
teentje
knoflook
fijngehakt
1
tl
paprikapoeder
1
tl
cayennepeper
1
tl
tijm
½
tl
kaneel
Optioneel: 300 gr kipdijfilet
Dressing
2
tl
ahornsiroop
1
el
citroensap
2
el
sinaasappelsap
1
tl
sesamolie
1
el
olijfolie
½
tl
mosterd
Zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C
Meng de bloemkoolrijst met knoflook, 1 el olijfolie, paprikapoeder, cayennepeper, tijm en kaneel en peper en zout.
Spreid uit op een bakplaat en rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten. Schep halverwege even om.
Op een andere bakplaat meng je de spruitjes en de zoete aardappel en bak deze tegelijk (onder of naast elkaar) tot gaar.
Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar.
Meng zoete aardappel, spruitjes en de bloemkoolrijst door elkaar en serveer met de dressing
Als je wilt is dit ook erg lekker met kipdijfilet in kleine stukjes gesneden en geroosterd in een koekenpan.
Gang:
Diner
Keuken:
paleo
Trefwoord:
bloemkool, spruitjes
Dieetsoort:
glutenvrij
, Koolhydraatarm, paleo
Nutrition
Calorieën:
253
kcal
,
Koolhydraten:
26
g
,
Eiwit:
6
g
,
Vet:
16
g
,
Verzadigd vet:
2
g
,
Natrium:
85
mg
,
Kalium:
797
mg
,
Vezels:
7
g
,
Suiker:
9
g
,
Vitamine A:
8110
IU
,
Vitamine C:
120
mg
,
Calcium:
76
mg
,
Ijzer:
2
mg