Ben jij gek op de Griekse dolmades? Maak ze dan gewoon eens zelf thuis. Hou er wel rekening mee dat ik hier geen rijst heb gebruikt maar dat kun je natuurlijk met gemak zelf toevoegen als je dat wilt
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Porties: 10stuks
Ingrediënten
250grgehakt
1pot wijnbladeren
1uifijn gehakt
10grpeterselievers, gehakt
2teentjes knoflookgepureerd
1tloregano
1eltomatenpuree
½tlpaprikapoeder
½tlchiliflakes
Peper en zout
Instructies
Haal de wijnbladeren uit de pot en laat even uitlekken. Je hebt er een stuk of 10 nodig dus zoek de mooiste exemplaren uit. Bij voorkeur niet te klein, dat maakt het rollen makkelijker.
Verhit een koekenpan en bak hierin de uien rustig gaar. Voeg de knoflook toe en bak het gehakt rul. Breng op smaak met de oregano, verse peterselie, paprikapoeder, chiliflakes, tomatenpuree, peper en zout.
Leg een wijnblad plat neer en doe een klein schepje gehakt in het midden. Vouw de beide zijkanten naar binnen en rol dan zo strak mogelijk op.
Leg de dolmades in een klein pannetje strak tegen elkaar aan.
Doe water in de pan tot ze net onder staan en dek de dolmades af met een zwaar schoteltje zodat ze niet gaan drijven en uit elkaar vallen.
Kook vervolgens voor een minuut of 25 tot de wijnbladeren gaar zijn.