Gegratineerde knolselderijschotel met drie soorten kaas
Bereidingstijd: 1 uuruur45 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
Ovenschaal 20 x 30 cm
Mandoline of keukenmachine
Ingrediënten
1knolselderijflink exemplaar
500mlmelk
300mlslagroom
2teentjesknoflook
200grbaconof ontbijtspek
50gr cheddargeraspt
50grparmezaanse kaasgeraspt
50grpittige oude kaasgeraspt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C. Maak de knolselderij schoon en snijd in grote stukken. Schaaf ze op de mandoline of in de keukenmachine. Doe de melk en slagroom in een pan, pers de teentjes knoflook erboven uit en doe de knolselderij erbij. Haal van het vuur zodra het kookt en laat even trekken terwijl je de bacon bakt. Laat de stroken bacon uitlekken op keukenpapier en verkruimel ze dan.
Haal de plakken knolselderij uit het melkmengsel en maak een laag onder in de ovenschaal. Doe er iets van het melkmengsel over, bestrooi met de kaassoorten en wat van de verkruimelde bacon. Herhaal zo de laagjes tot alles op is. Bewaar wat van de bacon om over het laatste laagje te strooien. Eindig met een laag kaas.
Dek af met aluminiumfolie en bak in circa 45 minuten. Haal de folie eraf en laat het nog een half uur goudbruin worden in de oven. Serveer als bijgerecht op een feestelijke tafel.