Het fijne van al deze fajita's (en fajita in het algemeen) is dat je kunt mixen en matchen. Combineer de kalkoen met wat blokjes zoete aardappel of leg een plak halloumi op de zoete aardappel en strooi de feta over de aubergine. Alles is mogelijk!
Kook de zoete aardappel tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat uitlekken
Verhit een grote koekenpan met de boter. Voeg hier de tijmblaadjes aan toe, gerookte paprika en de chilipoeder en bak de zoete aardappel lichtjes op zodat het gemengd is met alle kruiden. Breng op smaak met peper en zout
Rooster het amandelschaafsel. Serveer de fajita's met zoete aardappel, verkruimelde feta en amandelschaafsel eroverheen. De mango papaysalsa is hier heel erg lekker bij!
Aubergine met gebakken halloumi
Begin met de aubergine want die heeft wel even tijd nodig om lekker gaar te worden. Bak de aubergine blokjes met peper en zout en olijfolie in een pan en laat lang genoeg bakken tot ze zacht en zoet zijn geworden.
In een grilpan bak je de halloumi plakken tot er mooie grilstreepjes op zijn gekomen. Je kunt ze natuurlijk ook in blokjes snijden en zo grillen/eten.
Serveer de fajita's met aubergine, de gebakken halloumi, gesneden tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. De chunky salsa is hier heerlijk bij maar ook de cranberrysaus doet het goed bij deze smaken.
Kalkoen met cranberry
Dit is zonder meer de snelste fajita, vooropgesteld dat je kalkoen al gekookt en geplukt is. Serveer de kalkoen met de cranberrysaus