Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een ronde vlaaivorm van 20 cm doorsnede in. Meng intussen alle droge ingredienten voor de bodem met een snufje zout goed. Meng de overige ingredienten erdoor zodat je een dik plakkerig deeg krijgt
Verdeel het deeg over de vorm en druk goed aan zodat je een egale bodem krijgt. Bak de bodem zonder vulling voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Schil intussen voor de vulling de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng alle ingredienten voor de vulling. Meng ook alvast alle ingredienten voor de topping.
Haal de bodem uit de oven en verdeel de vulling erover. Verdeel hier de topping over. Het zal niet helemaal egaal verspreidt zijn maar dat maakt niet uit. Bak de taart in 18-20 minuten in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin is.
Haal de appeltaart uit de oven en laat minimaal een half uur afkoelen voordat je hem aansnijdt.