Deze lasagne kost wel iets meer tijd om te maken maar dan heb je ook wel wat!
Bereidingstijd: 1 uuruur45 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
ovenschaal
steelpan
Oven
Ingrediënten
8bietenvan verschillende kleur
3elolijfolie
3uienfijngesnipperd
60groomboter
60gbloem
500mlslagroom
peper en zout
snufje nootmuskaat
1elrozemarijnfijngehakt
1eltijmfijngehakt, alleen de blaadjes
100grgeitenkaas
50gparmezaanse kaasgeraspt
rucolaom te serveren
bieslook
Instructies
Verwarm de oven voor op 225˚C. Borstel de bieten schoon onder de kraan, droog af en verpak per stuk in aluminiumfolie. Rooster in een ovenschaal circa 45-60 minuten. Prik met de punt van een mes in een bietje om te zien of het gaar is. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Fruit de uien met de olijfolie in een pannetje langzaam, tot ze zacht en glazig zijn
Draai de temperatuur van de oven terug naar 180˚C. Smelt de roomboter in een steelpannetje, voeg bloem toe en roer tot er een papje ontstaat. Laat even garen en voeg dan al roerend beetje bij beetje de slagroom toe. Laat nog even indikken en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
Snijd de afgekoelde bieten in dunne plakken en bouw de lasagne op in een kleine ovenschaal. Begin met een laagje biet, daarna een schepje uien en vervolgens een scheut saus. Ga door met het maken van laagjes tot alles op is en je vorm vol zit.
Strooi wat fijngehakte rozemarijn en tijm over de lasagne, verdeel er brokjes geitenkaas over en eindig met de parmezaanse kaas. Bak de bietjeslasagne in 30 minuten en serveer met een handje rucola en verse bieslook.