Vis is vaak wat lastiger te bereiden op de barbecue omdat het sneller uit elkaar valt. Gebruik je een bananenblad dan voorkom je dat de vis aan de gril blijft plakken en heb je straks een heerlijk visje. Let op dat je niet de kleine rondjes bananenblad koopt maar je hebt de grotere stukken nodig. Je moet de vis erin echt in kunnen wikkelen.
Ingrediënten
1doradeschoongemaakt
2citroenen
1bosje verse peterselie
peper en zout
groot bananenblad (de toko heeft dit meestal in de vriezer liggen.
Instructies
Snij 1 citroen in 3 of 4 stukken. De andere citroen snij je in dunne plakjes. Wrijf de vis een beetje in met peper en zout en beleg dan de bovenkant met de dunne schijfjes citroen.
Leg de peterselie op het bananenblad, hierop leg je de vis. Stop de grotere stukken citroen in de buikholte van de vis en doe hier ook wat peper en zout in.
Leg de helft van de peterselie op het bananenblad en leg hier de dorade op. Bedek met de rest van de citroenplakjes en de rest van de peterselie.
Wikkel het bananenblad om de vis heen en leg op het rooster van de barbecue. Sluit de deksel en laat ongeveer 20 minuten garen.
Controleer of het visvlees mooi wit is. Je kunt ook de kerntemperatuur meten met een kernthermometer. Houd in dit geval ongeveer 65˚C aan. Gaar indien nodig langer.
Leg de dorade op een bord en serveer in zijn geheel. Als je de huid verwijdert kun je het visvlees zo van de graat af plukken.