2chilipepersgroen, zaadlijsten verwijderd en grofgehakt
250mlkippenbouillon
2elpindakaas
50gpure chocola70% cacao
peper en zout
verse korianderom te serveren
Instructies
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui glazig. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak tot ze gaan geuren. Voeg de tomatenblokjes, paprika, chilipepers, bouillon, pindakaas en chocola toe. Laat 10 minuten pruttelen.
Bestrooi de kip met peper en zout, bak in een aparte pan met 1 el olie gaar en bruin. Snijd in stukjes.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Schep wat van de saus op de bodem van een bij voorkeur grote ronde ovenschaal en leg de eerste tortilla erop. Wanneer je een ovale ovenschaal gebruikt en je hebt ruimte over, leg dan twee tortilla's naast elkaar. Overlappen is niet erg. Doe er nog wat meer van de saus over. Leg de helft van de stukjes kip erop en wat geraspte kaas. Daarna leg je er weer 1 of 2 tortilla's op, met daarop de rest van de kip en wat kaas. Leg weer 1 of 2 tortilla's daarop en eindig met de rest van de saus en de overgebleven kaas.
Bak circa 20 minuten totdat de kaas gesmolten is en alles goed warm is. Haal uit de oven en laat even rusten. Serveer met verse koriander.