Rooster als eerste de macadamianoten in een koekenpan. Haal uit de pan en houd even apart. Doe vervolgens de boter, suiker en piment d'espelette in de pan en laat smelten. Voeg dan de noten weer toe. Roer niet meer in de pan, maar beweeg deze heen en weer om alle noten te bedekken met het mengsel. Laat even karameliseren, maar pas op dat ze niet aanbranden! Laat vervolgens het notenmengsel afkoelen op een stuk bakpapier.
Pers het sap uit de limoenen. Je krijgt er meer sap uit als je de limoenen eerst even met je handen heen en weer rolt over je werkblad. Doe de ahornsiroop samen met het sap en een stukje citroengras in een steelpan.
Breng dit op hoog vuur aan de kook en laat vervolgens op lager vuur ongeveer 15 minuten inkoken. Haal de pan van het vuur, verwijder het stukje citroengras en voeg al kloppend de beide oliesoorten toe. Let op, want de dressing zal snel wat harder worden wanneer deze afkoelt!
Maak, terwijl de dressing inkookt, alvast de rest van de salade klaar. Snijd de appel in dunne reepjes (schil mag eraan blijven). Doe de rode kool met de appel in een mooie schaal. Meng met fijngesneden koriander naar smaak.
Hak de gekarameliseerde noten grof in de keukenmachine en voeg toe aan de salade. Mix dan de dressing met je handen door de salade en garneer eventueel nog met extra noten en koriander.Lekker als bijgerecht voor een zomerse BBQ of bij een gegrilde hamburger!
Notities
Eet je paleo? Vervang dan de roomboter door kokosolie en de suiker door honing of kokosbloesemsuiker