Plaattaart met aubergine en zongedroogde tomaatjes
Heerlijke en makkelijke plaattaart
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 35 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
2aubergines
35-50gramsemi-zongedroogde tomaatjesnaar smaak
4theelepelstomatenpuree
bladerdeeg of hartige taartdeeg
1ei, losgeklopt
verse oreganonaar smaak
75-100gramfetanaar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergines in lange plakken en bestrijk licht met olijfolie. Let op! Aubergines nemen veel olie op, dus gebruik hierbij zeker niet teveel. Grill de plakken in een grillpan of op de BBQ voor een lekkere smaak en mooie strepen.
Doe de tomatenpuree samen met de tomaatjes en een paar blaadjes oregano in de blender en mix tot een gladde massa. Voeg eventueel wat olie toe van de tomaatjes voor wat extra smeuïgheid. Voeg naar smaak wat meer of minder tomaatjes toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg hierop uit. Bestrijk het deeg met het tomatenmengsel, maar laat wat ruimte vrij langs de randen (deze ga je later omvouwen).
Beleg het deeg met de plakken aubergine. Verkruimel hierover de feta (wat meer of minder naar smaak) en bestrooi met blaadjes oregano. Deze kun je eventueel wat fijnhakken als ze erg groot zijn. Bestrooi de plaattaart met wat grove peper en zeezout.
Rol de randjes van het deeg om naar binnen zodat je een mooi gekruld opstaand randje krijgt. Bestrijk dit randje met losgeklopt ei.
Bak de plaattaart in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.Serveer eventueel met een lekkere groene salade. De taart is zowel warm als koud heel lekker om te eten.