Giet het blik jackfruit af, spoel de jackfruit en doe in een steelpannetje. Voeg hier de kokosmelk en de rode curry paste bij en laat het geheel een klein uurtje pruttelen. Als het jackfruit uit elkaar valt of uit elkaar getrokken kan worden met een vork, is het klaar.
Giet af en vang het kookvocht op. Dit heb je niet meer nodig voor het recept maar je kunt het natuurlijk wel nog prima voor andere dingen gebruiken, zoals een lekkere soep.
Laat het jackfruit even uitlekken terwijl je de rest voorbereid. Neem een ruime bak of pan en doe hier koud of lauwwarm water in. Doop een vel rijstpapier hier een paar seconden in en haal eruit.
Leg op een schone snijplank en beleg in het midden met komkommerlinten. Doe hier een plukje wortel op, mango en rode paprika, Voeg wat van de kruiden toe en eindig met een lepel van de jackfruit. Verdeel het een beetje over het midden maar hou de uiteinden vrij.
Rol nu je springroll op en maak hem zo strak mogelijk. Vouw de zijkanten naar binnen toe wanneer je halverwege bent en rol dan verder tot het eind. De springroll zal vanzelf blijven plakken.
Dit proces herhaal je voor alle springrolls. Leg ze niet allemaal op elkaar want dan krijg je ze waarschijnlijk niet meer los, maar gebruik een groot bord en dek af met folie tot je ze gaat eten.
Serveer de springrolls met hoisinsaus of een andere saus naar keuze