Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een springvorm van 20 cm doorsnede en bekleed bodem en zijkanten met bakpapier.
Blancheer de broccoli even een minuutje of vijf in kokend water met zout. Giet af en laat even goed uitdampen. Je wilt niet teveel vocht in je quiche.
Kluts de eieren even met de oregano, zout, peper en de gesnipperde bieslook. Doe de broccoli en de ham in de springvorm en giet hier de eieren overheen.
Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot de quiche stevig genoeg is. Haal uit de oven en serveer met de gerookte zalm eroverheen gedrapeerd. (die gaat dus niet mee de oven in!)
Notities
Maak je de quiche van tevoren klaar voor de dag erna, bewaar dan in de koeling en warm het - verpakt in aluminiumfolie - op voor een minuutje of tien in de oven. Doe daarna pas de gerookte zalm erop. De quiche hoeft niet loeiwarm te zijn. Ik vind hem zelf het lekkerste als het een beetje lauw is.