Lekkere romige soep die niet al te zwaar is. Ook lekker met wat gorgonzola erin!
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
1groteuigesnipperd
300grgemengde paddenstoelenin stukken gesneden
250mlkookroom
1literbouillonbospaddenstoelen
1elbloem
1klontboter
paartakjestijm
peper en zout
Instructies
Bak de paddenstoelen beetgaar in de boter met tijm. In een soeppan bak je de ui aan tot deze glazig is. Voeg de bloem toe en bak deze even mee.
Voeg de bouillon toe en roer tot het kookt. Doe de kookroom erbij en laat het geheel al kokend even indikken. Doe de gebakken paddenstoelen op het laatst erbij.
De soep is zo al heel lekker maar wil je het nog wat specialer maken? Voeg dan een beetje gorgonzola toe.