Heerlijk malse stoofschotel met de zoete tonen van bruin bier
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 2 uuruur40 minutenmin
Totale tijd: 3 uuruur
Porties: 4personen
Ingrediënten
1kgrunderlappenin blokjes gesneden
1winterpeenin blokjes gesneden
2uiengesnipperd
2tenenknoflookgesnipperd
30grboter
3elbloem
2blaadjes laurier
4kruidnagels
2takjestijm
2elappelstroop
200mlrunderbouillon
1flesjeLeffe Bruin
Instructies
Meng in een schaal het rundvlees met peper, zout en bloem
Smelt de boter in een stoofpan of andere pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook. Doe de blokjes rundvlees erbij en roer even om voor ongeveer een minuut. Doe dan de peen, laurier, kruidnagel en tijm erbij en bak het vlees mooi bruin terwijl je blijft omroeren
Wanneer het vlees is dicht geschroeid, giet je de appelstroop en het bier erbij en breng je het opnieuw aan de kook. Hierna het vuur laag zetten en de deksel op de pan, zodat alles lekker kan sudderen
Controleer regelmatig of de stoof niet te droog wordt en anders giet je een scheutje runderbouillon erbij. Laat de schotel lekker stoven voor twee uur. Hoe langer hoe beter, uiteraard. Vergeet niet om af en toe even door te roeren.
Serveer de malse stoofschotel met lekkere frieten of romige aardappelpuree