Neem een grote soeppan en verhit 1 el kokosolie hierin. Fruit de ui en de knoflook voor een paar minuten. Voeg de zoete aardappelblokjes eraan toe. Bak deze heel even mee.
Voeg de bouillon toe aan de pan en het laurierblad, de tijm en de dille. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 15 minuten of tot de zoete aardappel gaar is.
Verwijder het laurierblad. Haal de helft uit de pan en pureer de andere helft. Voeg de stukjes weer toe. Voeg de boerenkool op het laatst toe en kook deze heel even mee. Voeg als laatste de kokosmelk toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.
In de tussentijd draai je balletjes van het gehakt met peper en zout. Bak de balletjes gaar in een koekenpan met wat kokosolie. Voeg toe aan de soep.
Bak de spekjes uit in de koekenpan en voeg ook deze toe aan de soep. Serveer met verse peterselie