Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes beetgaar. Giet af en vang het kookvocht op. Dit heb je straks nodig voor de kaassaus
Verhit de koekenpan met wat boter of olie en bak de kip bruin. Bestrooi met peper en zout en paprikapoeder. Zet apart
Bak in dezelfde pan de krieltjes goudbruin. Deze wel zo gaar mogelijk want in de oven garen ze niet zo goed na. Breng de krieltjes op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Voeg halverwege de baktijd de champignons en de paprika toe en bak mee.
Verwarm de oven voor op 220˚C.Doe de krieltjes, paprika, champignons, broccoli en kip in de ingevette ovenschaal.
Maak nu je kaassaus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer dit goed door en bak even voor 1 of 2 minuten zodat de bloem gaart. Voeg de melk in gedeeltes toe en blijf goed roeren. Als alle melk op is voeg je het broccolivocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer 2/3 van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper
Verdeel de saus over de ovenschaal en eindig met de geraspte kaas die nog over is. Zet de ovenschotel voor 15-20 minuten in de oven of tot goudbruin.