Dit eenvoudige bijgerecht is lekker met kip of lam
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 25 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
30grgheeof kokosolie
1struikbleekselderijin stukken van 5 cm
500mlgroentenbouillon
2tlcitroenrasp
3elcitroensap
3 elamandelmelk
2eidooiers
1elarrowroot
1/4tlnootmuskaat
1tlgrove mosterd
1-2elgehakte oregano/peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een ondiepe ovenschaal goed in.
Smelt de ghee of kokosolie in een grote koekenpan of hapjespan en leg de stukken bleekselderij er. Bak het geheel even goed door en schep de bleekselderij af en toe om. Doe de deksel op de pan en smoor een minuut of 2.
Giet de bouillon erbij en de citroenrasp en het sap. Stoof voor 10 minuten. Haal vervolgens uit de pan en leg de bleekselderij in de ovenschaal. Hou iets van het stoofvocht apart.
Klop in een kom de amandelmelk, eidooiers en arrowroot bij elkaar. Doe iets van het kookvocht erdoor. (1-2 el) Doe over in een koekenpan en breng al roerend aan de kook. Laat het niet te hard gaan. Roer tot het indikt.
Voeg nootmuskaat en mosterd toe aan het mengsel. En breng op smaak met zout en peper. Giet over de bleekselderij en zet in de oven voor een minuut of 15. Strooi voor het serveren de verse kruiden eroverheen.
Notities
Eet je niet paleo dan is dit ook erg lekker met wat geraspte kaas erover