Lekker als voorgerecht of als een bijgerecht bij een gerecht met kip
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 25 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediënten
3rijpe peren
6plakkenontbijtspekin stukjes
40grboter
2lente-uitjesin dunne ringen
60grpanko
4elparmezaanse kaas
Instructies
Zet de oven op grilstand aan op medium hoogte. Snij de peren in de lengte doormidden en verwijder het klokkenhuis
Smelt de boter in een koekenpan en bestrijk de peren met boter. Let ze met de bolle kant op de bakplaat.
Rooster ze 4 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Bak ondertussen de spek krokant en lenteui 3 minuutjes tot zacht. Hak het klein en maak een mengsel samen met de panko en de parmezaanse kaas.
Schep het spekmengsel in de holte van de peren en bestrooi nog extra met parmezaanse kaas. Zet nog even onder gril en serveer.