Snij het bloemkoolblad eraf. Keer de bloemkool om en snij voorzichtig de stam eruit maar zorg ervoor dat alles nog wel bij elkaar blijft zitten.
Breng een grote pan met water met zout aan de kook (de bloemkool moet erin passen) en doe de bloemkool erin. Kook voor ongeveer 7 minuten. Haal de bloemkool met twee spatels met gaatjes erin eruit en zet apart om droog te stomen.
In een grote koekenpan bak je de ui met de knoflook en de verse kruiden gaar. Voeg de paddenstoelen toe en bak het geheel tot gaar. Als er veel vocht uit de paddenstoelen komt laat die dan even uitlekken in een zeef.Doe met de kastanjepuree en de walnoten in de keukenmachine en draai tot het een glad geheel is geworden. Breng goed op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
Doe over in een spuitzak en begin met het vullen van de bloemkool. Leg eerst de bloemkool op zijn kop en vul de onderkant goed in elk gaatje waar je met de spuitzak in kunt. Tussen de roosjes, in het gat van de stam enzovoort. Draai de bloemkool weer terug en zet op een bakplaat. Als je nog gaatjes ziet spuit dan ook die vol met de puree.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Wrijf de top van de bloemkool goed in met olijfolie. Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten of tot goudbruin.
Zet de bloemkool voor serveren op een mooie schaal en bestrooi met de gehakte hazelnoten en de peterselie