Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier rondom.
Bak de knoflook met de paddenstoelen en zet apart. Bak de spinazie even kort en laat goed uitlekken. Voeg aan beiden peper en zout toe. Voor je het door de hartige taart doet knijp je de spinazie heel goed uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen
Meng de kaas, de creme fraiche en de vier eieren door elkaar en klop goed door. Voeg peper en zout toe.
Bekleed je springvorm met de vellen fillodeeg (ja het hele pak gaat op dus) en drapeer het een beetje luchtigjes rondom de springvorm. Laat wat stukken over de rand heen hangen.
Smeer alle stukken fillo goed in met olie. Vervolgens stort je het eiermengsel in de bodem. Hier doe je wat plukken van de spinazie losjes in duwen zodat het een beetje goed gemengd is.
Als laatste eindig je met de paddestoelen die je op de bovenkant legt. De randen van het fillodeeg vouw je een beetje artistiek naar binnen toe en zet het geheel in de oven voor een minuut of veertig of tot gaar en goudbruin