Verwarm in een klein steelpannetje de pompoenpuree met de specerijen en een heel klein beetje zwarte peper tot het begint te geuren. Zet het vuur niet te hoog.
Roer de honing erdoor. Voeg de melk langzaam toe terwijl je goed blijft roeren. Doe het vanille erbij.
Pureer het geheel met een staafmixer zodat het een geheel wordt en de pompoen goed door de melk zit. Klop de slagroom stijf met een beetje suiker. Zet ondertussen sterke koffie.
Neem twee flinke glazen of bekers en doe die voor de helft vol met koffie. Vul aan met het melk-pompoenmengsel en serveer met een flinke dot slagroom erop. Strooi een klein beetje kaneel op de slagroom.
Drink direct
Gemberkoffie
Zet een sterke espresso en schenk in een glas met een halve eetlepel gembersiroop. Maak melkschuim door de melk op te kloppen, schenk over de koffie en serveer met een beetje geraspte chocola erover.