Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en zet het opzij.
Doe de eieren met de suiker in een kom en klop het luchtig. Zeef de cacaopoeder erboven met de kaneelpoeder en meng het goed. Als de boter een beetje is afgekoeld doe je die erdoor en je mengt tot het een glad geheel is geworden
Bereid een cakeblik voor door het te bekleden met bakpapier. Verkruimel de bastognekoeken boven een bak. Het hoeft niet helemaal fijngemalen te zijn er mogen best nog brokjes inzitten. Dat is straks lekker krokant in de cake.
Hak de hazelnoten grof en doe die erbij.
Giet je cacaomengsel over de koek en roer het door met een pollepel. Doe het mengsel over in je cakeblik en druk het stevig aan met een lepel.
Zet minimaal vier uur in de koeling om op te stijven maar liever nog een hele nacht. Snij vlak voor serveren plakken en bewaar in de koeling!
Notities
De arretje nof is wat zacht. Dus laat hem liefst een nacht in de koeling en serveer het met een schoteltje en een vorkje. Dat voorkomt een hoop geklieder... ;)