Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de visfilets met de geraspte citroenschil, rozemarijn en vers gemalen peper. Zout is niet nodig omdat het in zout spek wordt gewikkeld. Leg de plakjes ontbijtspek of pancetta op een snijplank neer en maak ze nog wat platter met de achterkant van een mes. Leg vier plakjes samen , leg er een visfilet op en rol tot het een gesloten pakketje is.
Verhit een grote koekenpan die ook in de oven kan, doe er een beetje olie in en leg de vis in de pan met de goede kant boven. Bak voor ongeveer een minuut tot goudbruin aan de buitenkant en zet de pan dan even in de oven voor ongeveer 10-12 minuutjes. Afhankelijk van de dikte van je filets.
Terwijl de vis in de oven staat heb je tijd om de citroen mayonaise te maken met of eigengemaakte mayo of mayonaise uit een pot. Voeg genoeg citroensap toe want de bedoeling is dat je een beetje zure mayo hebt. In combinatie met de vis en asperges is dit heerlijk. Prima als de mayonaise dunner is als je gewend bent.
Kook of stoom de asperges en serveer met de vis en de citroen mayonaise