Dit lekkere voorgerechtje van coquilles met erwtenpuree ziet er niet alleen heerlijk uit maar is ook makkelijk om te maken en lekker kleurig
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 5 minutenmin
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
300grverse of bevroren doperwten
2elmuntgrof gesneden
1teentjeknoflookgrof gehakt
1/4tlzout
vers gemalen peper
3elboter
1tlverse limoen sap
paprika poeder
12coquilles
peper en zout
Instructies
Vul een klein steelpannetje met een laagje water van een paar centimeter. Breng aan de kook en voeg de doperwten toe en kook tot ze gaar zijn. Voor verse erwtjes 3 tot 5 minuten en voor bevroren erwtjes, 1 minuut.
Doe de erwten, de munt, de knoflook, zout en peper in een blender en pureer tot het glad is. Hou de puree warm.
In een koekenpan van gemiddelde grootte verhit je de boter op medium vuur. Voeg limoensap en paprika poeder toe. Bestrooi de coquilles met peper en zout.Zodra de boter goed heet is, voeg je de coquilles toe. Bak ongeveer 2 minuten per kant of tot ze gaar zijn en elke kant mooi bruin is geworden.
Lepel de erwtenpuree op een bord, maak er een bedje van en plaats de coquilles daar bovenop en serveer. Hou drie coquilles per persoon aan.