Verhit de olie in een panen bak de ui tot ze zacht zijn maar niet gekleurd. Voeg de pastinaak, laurierbladen, melk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de pastinaak erg zacht is. Het kan dat je nog wat bouillon toe moet voegen terwijl je kookt. Het verdampt snel en de soep wordt daardoor snel te dik. Zorg dus dat je extra bouillon hebt om nog wat toe te voegen indien nodig. Zodra de pastinaak zacht genoeg is, verwijder je de laurierbladeren en haal door een zeef maar bewaar de vloeistof.
Doe de pastinaak in een blender en pureer. Voeg wat van de kookvloeistof toe en blijf draaien tot het de juiste consistentie heeft. Niet te dik! Hier kun je wat room toevoegen om het geheel wat romiger te maken.
Voor de peterselie room, blancheer de peterselie in gezouten kokend water voor 30 seconden, doe dan meteen in ijswater. Dit zorgt ervoor dat je de groene kleur behoudt. Doe dit twee keer. Hou er rekening mee dat de berg peterselie die je denkt te hebben zal verdwijnen tot bijna niks meer nadat het geblancheerd is.. :) Breng de room aan de kook. Knijp al het water uit de peterselie, doe in een blender en voeg hier langzaam de hete room bij en draai het zo fijn mogelijk. Laat afkoelen. Vouw de peterseliepuree door de geklopte slagroom tot het mooi groen is. Breng op smaak en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast tot het klaar tot je gaat serveren.
Voor de garnering; verhit de olie en bak de stukjes brood goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier en voeg aan de soep toe.