Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van 1 stem
Groene kruiden en doperwten salade
Lekker als lichte lunch of als bijgerecht bij diner
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Ingrediƫnten
75
gr
spekreepjes
150
gr
doperwten
1
limoen
schoongeboend
4
el
olijfolie
1
el
honing
vloeibare
paar takjes
munt
alleen de blaadjes
paar takjes
basilicum
alleen de blaadjes
paar takjes
koriander
alleen de blaadjes
zakje
rucola
Instructies
Bak de spekreepjes knapperig in hun eigen vet (dus in een droge koekenpan). Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Laat de doperwten even kort blancheren in kokend water en spoel daarna goed af onder koud water en laat uitlekken.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop het rasp en het sap met de olie en de honing tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Scheur de munt en basilicumblaadjes in stukjes. Meng met de boontjes, spekjes, koriander en rucola. Besprenkel met de dressing.
Auteur:
Allerhande recept